Gedragstherapeut voor katten is een vak: er moet veel kennis in huis zijn en voldoende praktijkervaring opgedaan worden.

GEDIPLOMEERDE KATTENGEDRAGSTHERAPEUTEN

Alle kattengedragstherapeuten op deze website hebben een diploma van een door beroepsorganisaties erkende opleiding. Daarnaast handelen ze volgens de gedragscode kattengedragstherapeuten. Deze code geeft criteria waaraan het professionele handelen van de therapeuten getoetst kan worden.

GEACCREDITEERDE KATTENGEDRAGSTHERAPEUTEN

Gediplomeerde kattengedragstherapeuten, die voldoen aan een aantal aanvullende eisen kunnen ervoor kiezen zich te laten accrediteren door de SPPD en/of Certipet. Gedragstherapeuten met deze accreditatie worden (deels) vergoed door de meeste huisdierverzekeringen, mits gedragstherapie is meeverzekerd. Daarnaast kunnen kattengedragstherapeuten de FGT kopcursus EMRA/ESTA methode volgen. Dit is geen echte accreditatie, maar wel een waardevolle aanvulling op de standaard opleiding. Centraal tijdens deze kopcursus staat de EMRA Intelligence-gedragstherapie, die zich richt op de beoordeling van de emoties en gemoedstoestand van de kat, die achter het getoonde gedrag schuilgaan.

VOORDELEN VOOR ALLE PARTIJEN

Door middel van deze website willen we katteneigenaren en dierenartsen wegwijs maken in de groeiende markt van kattenspecialisten. Aangesloten therapeuten zijn gediplomeerd, werken volgens een gedragscode en hanteren zowel Algemene Voorwaarden als een Klachtenregeling.

De gedragstherapeuten kunnen elkaar door de website gemakkelijker vinden om zo samenwerkingen met en waarnemingen door gediplomeerde collega’s te kunnen regelen.

Kijk op de kaart voor een kattengedragstherapeut bij jou in de buurt of in het overzicht met alle kattengedragstherapeuten.